Tofu na kari (nebo kuřecí maso na kari)
13.08.2018
Výborný recept na tofu nebo kuřecí maso na kari. Obsahuje zdravé tuky v podobě kokosové mléka, živočišnou či rostlinnou bílkovinu a komplexní sacharidy v podobě rýže natural.
Počet porcí: 4
Suroviny
400 g uzeného tofu nebo kuřecích prsních řízků
1 plechovka kokosového mléka
4 mrkve
200 g hrášku
1 větší cibule
2 lžíce olivového oleje
Kari koření
Sójová omáčka
Chilli koření
Sůl a pepř
Příloha
Rýže NATURAL
Postup
- Jako první dáme vařit rýži Natural dle návodu na balení. Vaří se cca 30 minut.
- Kuřecí maso nebo tofu nakrájíme na menší kousky. Oloupeme cibuli a mrkev a oboje nakrájíme na malé kostičky.
- Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme mrkev a zamícháme. Poté přidáme kuřecí maso nebo tofu, vše promícháme. Počkáme až se maso či tofu propeče, přidáme sójovou omáčku (dle chuti), hrášek a kari koření. Opět zamícháme a podlejeme troškou vody. Necháme spojit chutě a trošku vody odpařit.
- Nakonec přidáme kokosové mléko a špetku chilli. Osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a ještě cca 5 minut necháme probublávat na menším "plamenu".
- Podáváme s rýží Natural.