Tofu na kari (nebo kuřecí maso na kari)

13.08.2018

Výborný recept na tofu nebo kuřecí maso na kari. Obsahuje zdravé tuky v podobě kokosové mléka, živočišnou či rostlinnou bílkovinu a komplexní sacharidy v podobě rýže natural. 

Počet porcí: 4

Suroviny

400 g uzeného tofu nebo kuřecích prsních řízků
1 plechovka kokosového mléka
4 mrkve
200 g hrášku
1 větší cibule
2 lžíce olivového oleje
Kari koření
Sójová omáčka
Chilli koření
Sůl a pepř

Příloha

Rýže NATURAL

Postup

  • Jako první dáme vařit rýži Natural dle návodu na balení. Vaří se cca 30 minut.
  • Kuřecí maso nebo tofu nakrájíme na menší kousky. Oloupeme cibuli a mrkev a oboje nakrájíme na malé kostičky.
  • Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme mrkev a zamícháme. Poté přidáme kuřecí maso nebo tofu, vše promícháme. Počkáme až se maso či tofu propeče, přidáme sójovou omáčku (dle chuti), hrášek a kari koření. Opět zamícháme a podlejeme troškou vody. Necháme spojit chutě a trošku vody odpařit.
  • Nakonec přidáme kokosové mléko a špetku chilli. Osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a ještě cca 5 minut necháme probublávat na menším "plamenu".
  • Podáváme s rýží Natural.