Nepečený kokosovo-datlový koláč
16.04.2018
Jednoduchý nepečený kokosovo-datlový koláč, který zvládne úplně každý. Bez mouky, přidaného cukru, bez vajec a smetany.
Počet porcí: 8
Velikost
korpusu: klasická dortová forma (Ø 28 cm)
Korpus
1 větší hrnek sušených
datlí (seženete v každém obchodě)
½ hrnku loupaných
mandlí
½ hrnku vlašských
ořechů
2 lžíce tmavého
karobového prášku (podobný kakaovému prášku, který seženete ve Zdravé výživě)
Krém
1 hrnek loupaných
mandlí
2 plechovky
kokosového mléka (použijeme pouze tuhou část)
2 lžíce
limetkové šťávy
1 lžíce vanilkového
extraktu (nebo 1 vanilkový lusk)
Postup
- Vlašské ořechy, mandle i datle namočte alespoň na půl
hodiny do vody.
- Připravte si dortovou formu, jejíž dno vyložte pečícím papírem.
- Vodu z datlí, mandlí (pouze ½ hrnku mandlí) a vlašských ořechů slijte a vše spolu s karobem důkladně rozmixujte v kuchyňském robotu.
- Rozmixovanou hmotu namačkejte na dno formy, takto hotový korpus vložte na pár hodin do lednice.
- Zbytek mandlí zbavený vody (1 hrnek) rozmixujte spolu s tužším vrškem kokosového mléka a se zbylými ingrediencemi (vyjma čokolády) do hladkého krému.
- Krém vylijte na korpus, uhlaďte jej do rovna a koláč dejte opět vychladit.
Na závěr ho můžete posypat nastrouhanou hořkou čokoládou či ovocem.